Man fan Stiel: Elvir Hadzic

Man van Staal: Elvir Hadzic

Bij Mannen van Staal werken echte vakmensen. In de rubriek ‘Man van Staal’ stellen we ze aan u voor. Dit keer staat Elvir Hadzic centraal, die dit jaar alweer 25 jaar in dienst is bij Mannen van Staal.

Zijn passie voor metaalbewerking is hem niet vreemd; al in zijn geboorteland Bosnië was hij actief in het vak. “Dat was een moeilijke tijd. Net toen ik een vaste baan had, brak de oorlog uit en vluchtte ik naar Nederland,” vertelt Elvir. De taalbarrière was in eerste instantie een uitdaging, maar hij wilde graag aan het werk en het liefst in de metaalindustrie. Na een opleiding aan het Friesland College en verschillende stages, kwam hij toevallig in gesprek met Theunis.

“Ik vertelde hem dat ik werk zocht, en hij nodigde mij gelijk uit om eens naar de werkplaats te komen. Na een rondleiding op vrijdag kon ik de maandag erop al beginnen,” herinnert Elvir zich. Nu, 25 jaar later, is hij nog steeds erg blij met die keuze. “Het bedrijf is modern en biedt ruimte voor robotica, iets wat ik geweldig vind. De variatie in mijn werk, vooral het seriewerk, houdt het interessant.”

“Stilstaan is niets voor mij. Zodra een klus is geklaard, spring ik bij waar nodig.” Met zijn ervaring probeert hij ook nieuwe, jonge collega’s te helpen. “Ik vind het belangrijk om hen te laten zien dat ze dingen goed doen, maar ook als het anders kan”, vertelt Elvir. “Dat kan ook met een goede werkverhouding en werksfeer, en die is uitstekend. Onderling is er veel belangstelling en we groeten elkaar altijd. Dat maakt het werk plezierig.”

Elvir’s advies aan toekomstige collega’s is duidelijk: “Je moet doorzettingsvermogen hebben om hier te werken. Het is een modern bedrijf en je staat er nooit alleen voor. Als ik het 25 jaar kan volhouden, dan zegt dat genoeg. Daarnaast staan veiligheid en netheid voorop, wat zorgt voor een uitstekende werkplek.”

Lees ook het verhaal van Man fan Stiel: Theunis Bakker. “Ik wist al vroeg dat ik in de metaalbouw wilde werken”.