Man fan Stiel: Theunis Bakker

Bij Mannen van Staal werken echte vakmensen. In de rubriek Man fan Stiel (Man van Staal) stellen we ze aan u voor. Als eerste Theunis Bakker, oprichter van Mannen van Staal. Opgegroeid als de zoon van een smid in Winsum, is metaalbewerking altijd een deel van zijn leven geweest. “Ik wist al vroeg dat ik in de metaalbouw wilde werken,” zegt Theunis. Zijn carrière begon in de smederij van zijn vader en leidde tot de oprichting van zijn eigen bedrijf: Bakker Metaalbewerking, tegenwoordig bekend als Mannen van Staal.

Van werkplaats naar leidinggevende

Theunis bespreekt de belangrijkste veranderingen sinds het begin van zijn bedrijf. “Aanvankelijk werkte ik voornamelijk in de werkplaats. Maar toen het bedrijf groeide, werd het duidelijk dat we meer structuur en een breder aanbod nodig hadden.” Deze overgang van directe betrokkenheid naar een meer leidinggevende rol was een logische stap voor Theunis, hoewel hij dicht bij de praktijk is gebleven.

“Ik ben nog steeds vaak in de werkplaats, vooral als ik tijd over heb,” vertelt Theunis glimlachend. “Het is fijn om te zien dat alles goed verloopt, en met Simon en Margriet aan het roer, weet ik dat het bedrijf in goede handen is.”

Opvallende projecten

Theunis denkt terug aan enkele bijzondere projecten. “De samenwerking met Meijer in Sint-Jacobiparochie, waar ik zelf ooit werkte, is heel bijzonder. Maar ook Unistate in Bears, ons eerste grote artistieke project, blijft me bij.” Deze projecten staan symbool voor goede werkrelaties, als de ontwikkeling van het bedrijf in de richting van kunstprojecten.

De naamswijziging naar Mannen van Staal in 2010 en de verhuizing naar Leeuwarden waren belangrijke beslissingen. “Het waren risicovolle stappen, maar ze hebben goed uitgepakt,” vindt Theunis. 

Werken bij Mannen van Staal

“Wat ons onderscheidt, is onze nette en georganiseerde werkplek. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers in een goede omgeving kunnen werken,” zegt Theunis. Het bedrijf investeert in een positieve werksfeer en moderne faciliteiten. “We beschikken over een uitgebreid assortiment aan moderne machines voor alle aspecten van metaalbewerking. Voor iedereen met een passie voor metaal is dit de ideale plek.”